Arta machiajului

Ne machiem de peste 12.000 de ani si machiajul era folosit pentru sanatate si igiena. In Egiptul Antic se cunoasteau deja tehnici complicate de intretinere corporala – precum gomajul. Sapunul era folosit si el iar baile celebre facute in lapte de capra sunt deja cunoscute ( vezi Cleopatra ). Levantica, liliacul, aloe sau musetelul erau principalele ingrediente care erau folosite in amestecuri cosmetice pentru infrumusetarea tenului. Carbunii erau utilizati pentru sublinierea conturului ochilor, atat la barbati cat si la femei dar negrul nu era singura culoare folosita in machiaj. Alaturi de el se mai extrageau din plante si culori ca: verdele, rosul, portocaliul. In Mesopotamia se foloseau alte esente pentru confectionarea uleiurilor si parfumurilor si anume: chiparosul, mirtul si cedrul. Pentru vopsirea parului, a pielii si a unghiilor acestia foloseau henna.

73324300154099593_9ksxbwxA_f

Dar sa vedem concret cum ne-ar putea pune in valoare machiajul si in zilele noastre. Stilistii ne recomanda sa folosim mai ales culori calde: oranj, bej, maroniu sau combinatiile dintre aceste culori. Daca va plac culorile din gama roz,  albastru sau violet se cere sa “asortati” acestor culori o coafura in culori deschise. Persoanele cu ochi negri vor folosi numai culori calde pentru a nu inaspri si mai mult fizionomia iar persoanele cu ochi albastri vor evita fardurile de culoare verde sau albastra. Pe scurt, ideea e sa folosim culori aproape complementare cu ochii nostri si nici intr-un caz sa nu folosim fard maroniu la ochi caprui si asa mai departe.

Pentru ochi verzi este recomandat sa folosim un fard violet sau gri si eventual contur de ochi pentru a-i scoate mai bine in evidenta.

Poza si niste tutoriale interesante despre cum sa ne fardam, aici.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *