Hula Hoop – un altfel de exerciţiu

 

Copilăria este un lucru extraordinar.Nu ne gândeam pe atunci la diete sau la ce ar trebui sa mâncăm sau să nu mâncăm pentru a nu lua în greutate.Ne jucam elastic,săream coarda,făceam tot felul de nebunii şi consumam o grămadă de energie.Ce mai..eram copii.

Ei bine,există şi la maturitate un mod foarte plăcut de a face exerciţii pentru a ne menţine în formă.Este vorba de exerciţiile Hula Hoop,cercul acela rotund şi colorat care ne poate ajuta în multe aspecte ale procesului de slăbire …e ca o joacă de copii.

 

În primul rând, este un lucru important de ştiut ce parte a corpului vrei să o lucrezi,să o tonifici şi după aceea îţi alegi cercul potrivit.Spre exemplu,cercurile de dimensiuni mai mari sunt folosite mai mult pentru distracţie deoarece sunt mai uşor de folosit şi nu antrenează muşchii atât de tare.

Un cerc mai mic s-ar potrivi dacă vrei o talie subţire pentru că este nevoie de mai mult efort pentru a-l roti faţă de un cerc de dimensiuni mai mari.

Exerciţii pentru tonifierea braţelor: rulează cercul de dimensiune mică în jurul mâinilor în forme precise,crescând treptat intensitatea exerciţiilor.Acest exerciţiu te ajută să-ţi lucrezi şi pieptul.Mai mult de atât,pentru a rula cercurile îţi vei folosi şi muşchii abdominali.Durata exerciţiului trebuie să fie de minim 5 minute pe sesiune de antrenament.

Exerciţii pentru şolduri: plasează cercul în jurul taliei după care începe o mişcare circulară prin mărirea treptat a vitezei.Repetă aceste mişcări standard pentru cel puţin 4 minute şi asigură-te că măreşti intensitatea exerciţiilor.

 

Exerciţii pentru picioare: întinde-te pe podea şi ridică un picior.În funcţie de zona pe care vrei să o lucrezi,genunchi sau gleznă,plasează cercul şi execută mişcări circulare mărind viteza.Continuă mişcarea de rotire 3 minute şi apoi schimbă piciorul.Repetă exerciţiul de câte ori doreşti.

Exerciţii pentru talie: plasează-ţi picioarele unul în faţa celuilat pentru un efect extraordinar de tonifiere şi poziţionează cercul în jurul taliei executând mişcări de rotire din ce în ce mai rapide.Execută exerciţiul 6 sau 7 minute pentru o talie de viespe.

 

Mişcare şi distracţie în acelaşi timp.Deci..să ne jucăm! 😀

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *