Mini-ghid pentru epilarea cu ceară.

Recunosc , nu m-am încumetat niciodată să folosesc varianta cu ceară caldă acasă și sincer nu mă omor nici după programări și așteptări în saloanele de frumusețe, dar mi-am propus să renunț la lama de ras , la aparatul de epilat,să uit pentru totdeauna de crema epilatoare și să încerc să obțin și eu singură acasă rezultate ca la salon . Sunt sigură că dacă voi avea răbdarea necesară voi reuși să am o piele catifetala .
picjumbo-com

Pentru că nu este chiar o treabă ușoară, dacă ți-ai propus să încerci și tu epilarea cu ceară acasă ar trebui să ții cont de câteva sfaturi :

  • Lungimea ideală este de cel puțin un centimetru. Dacă părul este scurt și des, procedura este una chinuitoare și inutilă. Ceara nu va putea să apuce firul de păr scurt. Pe de altă parte, dacă firul este prea lung există riscul ca ceara să rupă firul de păr în două și nicidecum să-l scoată cu tot cu rădăcină.
  • Înainte de epilare folosește întotdeauna un produs pentru exfoliere. Apelează fie la unul classic din comerț, fie încearcă să combini zaţul de cafea, mălaiul , zahărul pentru a obține un exfoliator home-made .În felul acesta se îndepărtează celulele moarte și se ajunge mai ușor la firele de păr de sub piele.
  • După ce termini cu epilatul, curăta eventualele reziduuri de ceară cu un produs special făcut pentru asta sau cu ulei, iar apoi aplică un gel calmant după epilare. Nu face niciodată asta înainte sau după ce te-ai expus la soare sau înainte să ieşi undeva ca să eviți iritațiile.

Cei de la Total Pro Beauty au o mulțime de kituri de epilat și mă tentenaza să-l încerc pe acesta.

kit-epilat-free-ceara-cu-miere-tpbro

Kiturile conțin :

Încălzitorul de flacon cu ceară.
Un set de 100 buc benzi de hârtie groasă cu lățimea de 7 cm.
Flacoane cu ceară de unică folosință.
1 cablu de alimentare la priză.

Acest apărat încălzește și menține flaconul cu ceara de unică folosință de 100ml la o temperatură optimă pentru epilat. Se poate utiliza același tip de flacon care să conțină ceară de epilat cu diverse ingrediente. De asemenea, pentru epilarea mustății se pot utiliza cartușe cu aplicatorul îngust.

Mod de Utilizare: Se introduce flaconul în interiorul aparatului, se lasă la încălzit timp de 20-30 minute înainte de a începe epilarea. Se va aplică ceară pe suprafața dorită în sensul de creștere al firelor de păr. Se aplică hârtia pentru epilat și se trage în sens invers de creștere al firelor de păr. Se poate repetă procedeul dacă mai rămân unele fire de păr, dar în niciun caz dacă aveți o piele foarte sensibilă.

Nu este indicat ca tenul să fie foarte gras sau să se fi aplicat vreo cremă.

Recomandări: După epilare, recomandăm aplicarea pe zona epilată a unui ulei după epilat calmant și hidratant.

 

You may also like

1 Comment

  1. Buna, Eu folosesc aparatul acesta de mai bine de 2 ani insa anul acesta am descoperit rezervele de ceara ItalWax la targul Romexpo si sunt super. Sunt universale, le poti folosi la incalzitorul acesta. O rezerva imi ajunge pentru 3 epilaturi picioare si brate, fata de rezerva Roial care se termina dupa 1 epilat maxim 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *