Despre alimentatie

butter_lg
Unt sau margarina?

   Sa incepem asa :  Specialistii au sustinut mereu ca margarina este mai buna decat untul,care este bogat in calorii,insa margarina este obţinută în urma unor procedee artificiale care au ca rezultat grăsimile trans.

Chiar şi numai două grame de grăsimi trans pot fi dăunătoare inimii,înfundă vasele de sânge şi te impiedică să pierzi în greutate, de aceea, se recomandă ca aportul de grăsimi trans să fie cât mai scăzut cu putinţă.

   Sa terminam asa :  Un studiu făcut la sfârşitul anilor ’60 şi începutul anilor ’70, declara câştigător untul, în defavoarea margarinei. Nu doar că margarina este mai putin bună decât untul, dar este şi foarte dăunatoare pentru organism.

Deci ajungem la spusele specialistilor din anii care preced o imensa dezvoltare a alimentelor procesate,cand probabil margarina era un concept destul de nou si de pe atunci era daunator.

 

 

salata     Minerale pentru frumusete

Cele mai importante minerale pentru frumusete dar mai ales pentru sanatate sunt:

   Siliconul este un mineral foarte bun pentru fineţea şi frumuseţea pielii.Intareste unghiile şi părul şi reduce ridurile.

   Zincul ajută la sănătatea, strălucirea şi fineţea pielii, prevenind formarea ridurilor, a vergeturilor, a petelor pigmentare cauzate de expunerea la radiaţii şi poluare.

   Fierul stimulează circulaţia sănătoasă a sângelui care îi dă pielii o strălucire frumoasă şi atrăgătoare.

   Potasiul este un mineral esenţial pentru echilibrul organismului şi frumuseţe. Acesta ajută la detoxifierea celulară şi eliminarea deşeurilor, reglând transferul nutrienţilor către celulele pielii.

   Magneziul contribuie, de asemenea, la procesul de detoxifiere a organismului, astfel încât pielea să emane din interior o strălucire sănătoasă: tenul devine mai luminos, iar corpul mai tonifiat.

 

“Alegeţi alimente care conţin multe minerale şi nu o să mai fie nevoie să vă încărcaţi faţa cu strat după strat de farduri pentru a ascunde tenul cu probleme sau să vă chinuiţi să trageţi fermorarul la blugii cei mai largi pe care îi aveţi în şifonier pentru a vă acoperi burta”, spune nutriţionista Kimberly Snyder în cartea “Frumuseţe prin detoxifiere”.

 

Sursa:ecuisine.ro

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *