Revolutia franceza a modei

images

Tranzitia de la epoca rigorilor si a constrangerilor la epoca elevarii si contradictiilor s-a facut desigur prin manifestarile artistice ale designerului Coco Chanel – despre care s-a spus de multe ori ca a condus revolutia franceza a modei. Coco a schimbat practic totul: bonete cu pene, palarii cu bor larg, snururi si corsete. A decorsetat femeile de inhibitii si prejudecati si le-a oferit rafinament si eleganta.

Din toate punctele de vedere a fost clar un moment fara precedent in istoria costumului. Nimeni nu si-ar mai fi dorit sa dospeasca sub corsetul greoi si sub multitudinea de straturi drapate care mai de care. Lejeritatea naturala a little black dress le-a facut pe femei sa fie recunoscatoare designerului.

h2_1975.7

Croiala a inceput sa dezveleasca tot mai multa piele, ridicandu-se deasupra genunchilor si renuntand la maneci, in timp ce decolteurile au scazut dramatic pentru a pune in valoare bustul.

h2_1984.31a-c

Va las in continuare sa admirati unele dintre primele creatii Coco Chanel si mai jos si un link unde puteti vedea prin comparatie un then-and-now in casa Chanel: cea mai recenta colectie din anul acesta.

hb_1978.165.16a,b

hb_1984.30

hb_C.I.65.47.2a,b

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *