Sfaturile lui Dr G

Într-un post anterior am scris despre cartea lui Dr G – “How Not To Die“. Azi voi scrie despre sfaturile pe care le-am învăţat din cartea ei.

Lecţia 1: Pentru a duce o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă indicele tău de masă corporală trebuie să fie sub 25.Este posibil de asemenea să ai o viaţă lungă cu un indice de masă corporală puţin mai mare, între 25 şi 29, dacă te menţii în formă, dar în nici un caz să nu tolerezi ca indicele tău de masă corporală să fie peste 29. A ţinti pentru un indice de 24 ar trebui să fie scopul tău.

Cunoaşte-ţi glicemia.Milioane de oameni suferă de diabet,detectat câteodată prea târziu,doar atunci când ceva teribil se întâmplă,cum ar fi un atac de cord,infarct sau o insuficienţă renală.Ia iniţiativă şi fă-ţi testul.

Verifică-ţi des tensiunea arterială.Nu e bine ca aceasta să fie mai mare ca raportul 130/85.Hipertensiunea este una dintre principalele cauze de insuficienţă renală.

Lecţia 2: Ascultă-ţi corpul.Dacă ceva e în neregulă sau ai o durere neobişnuită care provoacă îngrijorare,acordă-i atenţie.

Lecţia 3: Atât de multe lucruri în viaţă vin cu instrucţiuni – şi cu motive întemeiate.Nu degeaba suntem atenţionaţi în reclame să citim cu atenţie prospectul unui medicament.

Lecţia 4: Aplică bune practici de igienă.Studiile ne arată că,cu cât mai des ne spălăm pe mâini,cu atât mai puţin probabil este să ne îmbolnăvim.Păstrarea mâinilor curate este una dintre cele mai bune metode de a evita boala.

Lecţia 5: Condu cu grijă.Poartă centura de siguranţă,nu folosi alcool dacă ştii că vei conduce în următoarele 24 de ore,nu folosi telefonul mobil în timp ce conduci.
Lecţia 6: Spune NU ţigărilor şi drogurilor.Apelează la ajutor de specialitate în cazul în care nu poţi să renunţi.Nu abuza de medicamentele prescrise de către medic.

Lecţia 7: Ai mai multă atenţie.Multe dintre accidentele de zi cu zi,ce includ şi accidentele de maşină, pot fi prevenite cu puţin mai multă atenţie.

Lecţia 8: Distrează-te.Dacă te simţi bine în multe situaţii şi starea ta de spirit e alta,mai pozitivă.Doza zilnică de vitamina H o luăm din bucurii şi umor – prin râs şi zâmbet.

Lecţia 9: Nu trăi viaţa singur(ă).Viaţa se învârte în jurul relaţiilor între oameni,lucru ce se reflectă în sănătatea noastră.Menţine-ţi familia şi prietenii,colegii şi vecinii aproape, pentru ca atunci când vei întâmpina situaţii dificile şi momente stresante vei avea oameni de susţinere în preajma ta.

Lecţia 10: Aminteşte-ţi ceea ce contează.Trebuie să clarificăm ce este important şi să stabilim nişte priorităţi care au sens pentru noi.Nu este vorba de câţi ani vom trăi ci de ceea ce facem cu acei ani.

Viaţa are provocările ei din timp în timp,nu trebuie însă să o ajutăm noi să se termine.

You may also like

1 Comment

  1. Lectia 11: Coca-Cola contine 2 substante cancerigene, si potrivit specialistilor, 1L de Coca-Cola/suc-cirozel,colorat cu aroma de portocale este echivalentul a 100-110 grame de zahar rafinat si avand in vedere ca pentru un barbat adult cantitatea recomandata/zi este de 60 grame, in timp ce la femei este de 50 grame.Coca-Cola dai bani si te omoara…YEY!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *