Tu bei 2L de apă pe zi?

“Pentru sănătatea dumneavoastră consumaţi minim 2L de apă pe zi” este reclama pe care o auzim în fiecare zi la televizor ori radio.Să vedem la ce e bună apa pentru organismul nostru:

– detoxifiere – eliminarea  substanţelor toxice (care se gasesc inevitabil în alimente) ar fi mult înlesnită dacă organismul ar avea la îndemână cel mai bun agent detoxifiant – apa;

– ajută în cura de slăbire – reglează metabolismul. Nu ieşim la un suc ci la un pahar de apă plată cu lămâie 🙂

– digestia – printr-o hidratare adecvată putem deseori rezolva problemele care pot apărea în digestie cum ar fi constipaţia;

– migrenele – pot fi evitate printr-o hidratare corespunzătoare. După o noapte lungă de petrecere este chiar  recomandat să bei apă. Apa formează fluidele din jurul articulaţiilor deci şi mai puţine dureri ale articulaţiilor;

– previne apariţia ridurilor – o hidratare optimă(din interior) a pielii previne apariţia ridurilor sau le estompează;

– ajută în activitatea cerebrală, dar şi în prevenirea unor afecţiuni precum Alzheimer sau atacul cerebral;

– bea apa ca să ai mai puţină nevoie de medicamente şi ca să-ţi protejezi inima.

Pentru fiecare 25 de kilograme pe care le avem, trebuie să consumăm zilnic un litru de apă.În mod normal corpul uman elimină 3L de apă pe zi în diverse forme,pe care trebuie sa îi adăugăm zilnic pentru a-i oferi organismului nostru energia naturală de care are nevoie pentru a funcţiona bine.

O parte însemnată din această cantitate ne este furnizată şi de alte lichide şi chiar de mâncarea consumată pe parcursul unei zile.

Desigur că am dat şi peste un articol care infirmă teoria cu “2L de apă pe zi”: “Potrivit unei echipe de specialişti  din Statele Unite, excesul de apă nu ne ajută nici să slăbim, nici să avem o piele de invidiat şi nici măcar să scăpăm de toxine. Nu există nicio dovadă care să susţină ideea că un consum minim de doi litri de apă pe zi ajută la îmbunătăţirea aspectului fizic, această recomandare neavând un suport real.” (preluat din publicaţia britanică The Telegraph).

Oricum ar fi,avem nevoie de apă în fiecare zi – apa e viaţa – şi nu cred că s-ar face atât de multă “reclamă” la un “mit”.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *